Kella anti-age gold

Кремът за лице “Kella anti-age gold” със златни частици съчетава в себе си магията на растителните екстракти и регенириращите и защитни свойства на златото. Множество фактори са отговорни за стареенето на кожата, което налага комплексен подход към третирането на проблема.
Един от най-честите проблеми свързани със стареенето на кожата е загубата на вода. Основна задача на въшния епидермален слой-Stratum corneum е да предотвратява тази загуба на вода. Тази функция в епидермиса осъществяват т.нар. естествен хидратиращ фактор и различни липиди(мазнини). Маслата в крема “Kella anti-age gold” изпълняват функция на донори на такива липиди, които да подхранят кожата и да предотвратят загубата на вода. А маслото от какао освен хидратиращия си ефект, проявява и фото-протективен ефект на кожата от вредните УВ лъчи.
Друг основен фактор отговорен за стареенето е възпалението. Възпалението е естествена реакция на организма за справяне с увредени клетки и въшни организми проникнали в него. Проблемът се състои в това, че самото възпаление означава унищожаване на увредените клетки. Също така средата, която се образува на мястото на възпалението е киселинна, което оказва допълнителен негативен ефект върху клетките, които се намират в близост до него. Редица фактори предизвикват възпаление-храна(особено захар), алергени, бактериални инфекции, УВ лъчите, нараняване на кожата, топлина и т.н.

Справянето с този проблем осъществяваме чрез златните частици и екстракта от лайка, вложени в крема. И двата компонента проявяват силен антибактериален и противовъзпалителен ефект. Освен това златото има способността да предпазва колагена в кожата от разрушаване, като възпрепятства верижна реакция водеща до разрушаването му, която се инициара от реакция между въглехидрати и колаген. А колагенът е отговорен за стегнатостта на кожата и неналичието на бръчки.
Третият вид компоненти оказващи анти-ейджинг ефект са антиоксидантните съставки. Антиоксидантната функция означава способността да се неутрализират вещества с окислителни способности. Това е ключова функция за тялото, тъй като окислителите (свободни радикали) са склонни да са много реактивни и да окисляват всичко, с което влизат в контакт, като по този начин водят до унищожаване на молекулни структури (ДНК, протеини, клетъчни мембрани и др.). Такъв ефект оказват съставките в маслата от гроздови семки и семки от грейпфрут, както и витамин ц.
Кофеинът вложен в продукта оказва както антиоксидантен, така и стягащ ефект върху кожата. Кофеинът има съдосвиващ ефект (свиване на кръвоностните съдове) като по този начин стимулира кръвотока. Това води до стягане и укрепване на кожата поради отстраняване на излишните течности. Тази функция помага и за намаляване на количеството кръв, която се натрупва под очите (основен фактор, който допринася за тъмните кръгове и торбички)

Състав:

Ingredients / INCI: Aqua (Water), Macadamia Integrifolia (Macadamia) oil, Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Vitis Vinifera (Grape) seed oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Caffeine, Niacinamide, Argireline, Elastin, Alantoin, Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Extract, Gold Powder, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water , Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Tocopherol, Retinol, Ascorbic Acid, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Sambucus Nigra (Elderberry) Fruit Extract